Inzameling voor wooncontainers – Aardbeving Marokko

As salām alaykum wa rahmatuLlāhi wa barakātuH

Vorige woensdag deden we een oproep voor de aankoop van 8 wooncontainers voor een bergdorpje in de Hoge Atlas dat getroffen werd door de aardbeving van september. Het bedrag dat we hebben ingezameld laat ons toe ipv 8 in totaal 12! wooncontainers aan te kopen voor 12 gezinnen. En dit nu de weersvoorspellingen spreken over vriestemperaturen voor de volgende weken en maanden.
Moge Allah, verheven zij Hij, jullie giften aanvaarden!
Wie een moslim uit een probleemstelling helpt, Allah zal hem uit moeilijkheden op de Dag des Oordeels redden.

وَعَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ ‏- رضى الله عنه ‏- قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ‏- صلى الله عليه وسلم ‏-{ مَنْ نَفَّسَ عَنْ مُؤْمِنٍ كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ اَلدُّنْيَا, نَفَّسَ اَللَّهُ عَنْهُ كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ , وَمَنْ يَسَّرَ عَلَى مُعْسِرٍ, يَسَّرَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فِي اَلدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ, وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا, سَتَرَهُ اَللَّهُ فِي اَلدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ, وَاَللَّهُ فِي عَوْنِ اَلْعَبْدِ مَا كَانَ اَلْعَبْدُ فِي عَوْنِ أَخِيهِ } أَخْرَجَهُ مُسْلِمٌ.‏

Abu Hurairah (RAA) heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (Allahs zegen en vrede zij met hem) zei:
“Als iemand een moslimgelovige verlost van een van de ontberingen van dit wereldse leven, zal Allah hem verlossen van een van de ontberingen van de Dag der Opstanding.
Als iemand het gemakkelijk maakt voor degene die bij hem schulden heeft (terwijl hij het moeilijk vindt om terug te betalen), zal Allah het hem gemakkelijk maken in dit wereldse leven en in het Hiernamaals.
En als iemand de fouten van een moslim verbergt, zal Allah zijn fouten in deze wereld en in het Hiernamaals verbergen.
Allah helpt Zijn dienaar zolang hij zijn broer helpt.”
Overgeleverd door imam Muslim.