Renovatiewerken 2e verdieping

Na de gezegende maand Ramadan en met de zomervakantie in het zicht had De-Koepel moskee nood aan een ‘grote kuis’ en een aantal dringende renovatiewerken.

Hier konden wij beroep doen op vrijwilligers (moge Allah hen rijkelijk belonen in doenya en Hierna) die met ons de kelder volledig onder handen hebben genomen.  Waarna de firma Q-craft zich had vrij gemaakt om een aantal dringende werken in de kelder fie sabilillah op zich te nemen, moge Allah hen zegenen.

Gezien de staat waarin het dak van de 2e verdieping zich bevond was de noodzaak dringend om het te herstellen. Verschillende lekken werden eind juli fie sabilillah aangepakt door Wase Roofingwerken, moge Allah hen zegenen.

Er werd echter opgemerkt dat de buitenmuur aan de (voor ons onzichtbare) achterzijde dringend aan herstelling toe was en hierop werd een volledige inspectie uitgevoerd. Hierdoor werd beslist om de moskee te sluiten omdat we geen onnodig risico wilde nemen. In samenspraak met een architect en een gespecialiseerde firma werd de muur begin augustus volledig afgebroken en heropgebouwd zodat elke bezoeker gerust gebruik kon maken van het gebouw.

Lof zij aan Allah dat we het gebouw naast ons (Stenenbrug 9, dat nu gehuurd wordt door De Palmboom, het educatief jeugdcentrum) konden gebruiken en dat Allah ons behoed heeft.

Eind november hebben we dan de muren verder afgewerkt en werden de ramen geplaatst, en de volledige oplevering afgerond.

Uiteraard… deze onverwachte kosten zijn uitgegeven (behalve wat fie sabillah in uren uitgevoerd werd) en zorgde voor een grote hap uit ons budget: een broodnodige investering, omwille van de veiligheid van onze broeders, zusters, moeders, kinderen, nieuwe moslims …