OPROEP – DONATIE AARDBEVING MAROKKO – WOONCONTAINERS

ZIE VIDEO

Er zijn nog steeds nabevingen met een magnitude van 4,2 in het getroffen gebied van de zware aardbeving van september in Marokko!

Hierdoor is het zeer gevaarlijk om in de zwaar beschadigde huizen te overnachten.

De dorpsbewoners van het Atlasgebergte overnachten hierdoor gedwongen in tenten.

Met de nakende winter op komst waarbij sneeuwval, vriestemperaturen en felle rukwinden tot 100km/u is het bijna onleefbaar om in tenten de winter door te komen.

De dorpen in de valleien worden door de overheid en hulporganisaties voorzien van wooncontainers, echter de dorpen die moeilijk bereikbaar zijn worden aan hun lot overgelaten.

Een bestuurslid van De-Koepel is ter plaatse gaan kijken in een bergdorpje Aghram en heeft met de bewoners gesproken.

De-Koepel wil de grootste nood van dit bergdorp gelegen in de gemeente Ijoukak verhelpen, waar 6 gezinnen (ongeveer 30 personen) wonen, door 8 wooncontainers aan te kopen! Deze units containers zullen dienen als volgt 6 wooneenheden, 1 gezamenlijke moskee en 1 gezamenlijke keuken.

We streven een bedrag na van €13.600 (of €1.700 per container) om hen door deze moeilijke tijd te helpen.

Graag willen we dit bedrag tegen dinsdag 14 november ingezameld hebben om de bestelling en de levering spoedig af te handelen.

Het duurt ongeveer één week om de containers ter plaatse te krijgen. Twee bestuursleden gaan ter plaatse alles opvolgen.

Jouw donatie maakt een wereld van verschil voor deze mensen en hun kinderen.

Storten kan op het rekeningnummer: BE42 0016 8339 1954 met mededeling: “wooncontainers

Moge Allah swt jullie giften aanvaarden!

Wie een muslim uit een probleemstelling helpt, Allah zal hem uit moeilijkheden op de Dag des Oordeels redden.

وَعَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ ‏- رضى الله عنه ‏- قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ‏- صلى الله عليه وسلم ‏-{ مَنْ نَفَّسَ عَنْ مُؤْمِنٍ كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ اَلدُّنْيَا, نَفَّسَ اَللَّهُ عَنْهُ كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ , وَمَنْ يَسَّرَ عَلَى مُعْسِرٍ, يَسَّرَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فِي اَلدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ, وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا, سَتَرَهُ اَللَّهُ فِي اَلدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ, وَاَللَّهُ فِي عَوْنِ اَلْعَبْدِ مَا كَانَ اَلْعَبْدُ فِي عَوْنِ أَخِيهِ } أَخْرَجَهُ مُسْلِمٌ.‏

Abu Hurairah (RAA) heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (VZMH) zei:
“Als iemand een moslimgelovige verlost van een van de ontberingen van dit wereldse leven, zal Allah hem verlossen van een van de ontberingen van de Dag der Opstanding.
Als iemand het gemakkelijk maakt voor degene die bij hem schulden heeft (terwijl hij het moeilijk vindt om terug te betalen), zal Allah het hem gemakkelijk maken in dit wereldse leven en in het Hiernamaals.
En als iemand de fouten van een moslim verbergt, zal Allah zijn fouten in deze wereld en in het Hiernamaals verbergen.
Allah helpt Zijn dienaar zolang hij zijn broer helpt.”
Overgeleverd door imam Muslim.
Moge Allah, verheven zij Hij, jullie giften aanvaarden.