Heropening van De-Koepel moskee

Asalaam aleykoem wa rahmatoellahi wa barakatoeh broeders en zusters,

Na bijna 3 maand vanwege de Covid-19 maatregelen gesloten te zijn geweest en mits afwegen van de voor en nadelen heeft De-Koepel moskee besloten om maandag 8 juni met dhoer te heropenen insha’Allah.

Dit gaat gepaard met de door de Nationale veiligheidsraad opgelegde maatregelen zoals mondmasker, eigen gebedsmatje, gebruik handgel en de onderlinge afstand van 1,5 meter te respecteren.

Overal ter wereld zien we de gebedshuizen terug open gaan met de nodige veiligheidsmaatregelen elhemdoelillah. We leven momenteel in een nieuwe realiteit dat volgens de virologische experten jarenlang onze manier van leven kan bepalen. Volgens hun zal Covid-19 de komende jaren niet verdwijnen en het risico op besmetting steeds aanwezig zijn. Vandaar dat het essentieel is om op een structurele en veilige manier het moskeebezoek te garanderen. We begrijpen dat sommige maatregelen pijn zullen doen, maar de essentie om het Huis van Allah te heropenen heeft de doorslag gegeven. Tevens geven deze 3 weken voor het begin van de schoolvakantie ons de kans om tijdig bij te sturen, aangezien we er van uitgaan dat de meeste hun vakantie in België zullen doorbrengen en er een grotere behoefte zal zijn om de moskeeën te bezoeken. We rekenen op jullie geduld en begrip bij het bezoeken van de moskee insha’Allah.

Moge Allah swt alles voorspoedig doen verlopen. Moge Allah swt door deze beproeving de harten terug met de moskeeën verbinden.