'FC Brothers United Antwerp' is een nieuw opgerichte veld voetbalclub die zijn roots in De-Koepel moskee heeft liggen en sinds juni 2014 is aangesloten bij de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) uitkomende in de Provinciale reeks 4 te Antwerpen.

Missie en visie
 
FC Brothers United Antwerp is een club die iedereen de kans wil geven om te sporten, in het bijzonder te voetballen. We draaien ons 3de seizoen mee in de KBVB-competitie. Onze club kenmerkt zich vooral door haar diversiteit en inclusie en situeert zich in Antwerpen. Ons motto is dan ook ‘meer dan voetbal alleen’. We willen een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die graag wil voetballen en/of een sociale bijdrage wil leveren via sport aan de buurt, breder aan de samenleving. Ontmoeting staat centraal in combinatie met aangenaam voetbal. Elk individu draagt een steentje bij zowel op het veld als naast het veld.
 
We willen zoveel mogelijk jongeren bereiken die zoekend zijn in hun levensloopbaan. Jongeren worstelen met veel vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Via voetbal willen we jongeren hun competenties versterken welke ze meenemen naar de arbeidsmarkt. We willen jongeren in kwetsbare situaties bereiken via ons netwerk en door hen in de buurt aan te spreken. Sport kan een middel zijn om jongeren tot bewuste burgers te vormen. Via samenwerkingen met actoren in de andere domeinen zoals het onderwijs, welzijn, arbeidsmarkt willen we het netwerk van de voetballende jongere verbreden en versterken.
 
Uiteraard is competitief voetbal bij FC Brothers United ook een doel. Jongeren willen heel graag winnen en tot een club behoren dat aangenaam en goed voetbal brengt. Het bestuur wil hierin elk lid betrekken om samen te werken richting dat doel. We willen trainers en spelers de kans geven d.m.v. kwalitatieve opleidingen door te groeien bij ons en daarnaast willen we ook een springplank zijn voor trainers en spelers om hoger te spelen. 
 
Het bestuur zal samen met de vrijwilligers alle mogelijke drempels proberen te verlagen zodat de club toegankelijker is voor vrijwilligers, spelers, trainers, ouders, supporters..alle andere mogelijke leden. We geloven zeer sterk in samenwerkingsverbanden met iedereen die gelooft in de kracht van de jongeren.
 
In de onze huidige stedelijke context geloven we dat voetbal meer is dan een eerste ontmoetingsmoment, het creëert een samenhorigheidsgevoel. Voetbal is een bindmiddel om elkaar nog beter te leren kennen en zich verder te kunnen ontplooien in een veilige omgeving. FC Brothers United Antwerp is een solidaire club dat gelooft dat voetbal ertoe aanzet om iets te doen voor anderen, voor zij die het nodig hebben.
#FCBUA #LETSDOIT
 

Wilt u dit project steunen of sponseren?
Mail dan naar 
Voor testers bij de reserven of aansluiting van uw kind  bel: 0489695455
Met dank aan de sponsors die dit project mogelijk hebben gemaakt ten voordele van de jeugd.

Al onze activiteiten verschijnen op: https://www.facebook.com/FC-Brothers-United-Antwerp-785987594765820/